Language

switch to:

Εκπαίδευση Αθλητικού & Παραδοσιακού Καράτε!

Conditioning Drills

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙΣ

Προκειμένου να πετύχετε στην προπόνησή σας στις πολεμικές τέχνες, απαιτείται να είστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης και προετοιμασίας των μυών, όταν συνδυάζονται τακτικά με το πρόγραμμα προπόνησής σας, θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο δυνατός πολεμιστής. Έτσι στην Ακαδημία μας, πρωταρχικός μας στόχος είναι η ενδυνάμωση του αθλητή.

Winning Techniques

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Διδάσκουμε μερικές βασικές τεχνικές τακτικής πρωταθλητισμού για να βοηθήσουν τον αθλητή όταν αγωνίζεται. Πολλοί καρατέκα αγνοούν αυτούς τους βασικούς τομείς, υπέρ των περίπλοκων συνδυασμών και των sparring ασκήσεων. Όμως αυτοί οι τομείς είναι που δημιουργούν έναν μεγάλο καρατέκα! Υπάρχουν ορισμένες βασικές αρχές που αυξάνουν δραματικά την αποτελεσματικότητα της μάχης.

Katas

Κατα

Παραδοσιακά, τα Κata διδάσκονται σταδιακά. Τα Κάτα που έχουν μάθει προηγουμένως, σε χαμηλότερες ζώνες, επαναλαμβάνονται για να δείξουν καλύτερη τεχνική ή δύναμη καθώς ο μαθητής αποκτά γνώση και εμπειρία. Είναι σύνηθες οι μαθητές να δοκιμάζονται και να επαναλαμβάνουν κάθε Κάτα που έχουν μάθει σε διαφορετικά στάδια αλλά σε βελτιωμένο επίπεδο ποιότητας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ακαδημία πολεμικών τεχνών Toukon είναι μια πιστοποιημένη ακαδημία με έμπειρους δασκάλους, προσφέροντας μαθήματα για αρχάριους, μεσαίους και προχωρημένους. Προσφέρουμε επίσης μαθήματα σε παιδιά όλων των ηλικιών και διαφορετικών επιπέδων. Η σχολή πολεμικών τεχνών μας είναι ευρύχωρη, ασφαλής και ευχάριστη με επαγγελματικό αντικραδασμικό δάπεδο, εξαιρετικό φωτισμό και εξαερισμό και προπονητικό εξοπλισμό. Λόγω της αφοσίωσης και του πάθους μας για το άθλημα, διδάσκουμε στα παιδιά ακεραιότητα, ηθική, πειθαρχία, σεβασμό και εγκαθιστούμε μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας. Έχουμε ένα μοναδικό στυλ διδασκαλίας χρησιμοποιώντας θετική ενίσχυση.


ΠΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

Η προπόνησή μας συνήθως χωρίζεται σε τρία μέρη: kihon (βασικές κινήσεις), kata (μορφές ή μοτίβα κινήσεων) και kumite (αγώνα). Οι τεχνικές στο kihon και στο kata χαρακτηρίζονται από βαθιές, χαμηλές στάσεις που παρέχουν σταθερότητα, επιτρέπουν δυνατές κινήσεις και δυναμώνουν τα πόδια. Το Shotokan θεωρείται μια δυναμική πολεμική τέχνη καθώς αναπτύσσει αναερόβιες, ισχυρές τεχνικές καθώς και ανάπτυξη ταχύτητας. Αρχικά επιδεικνύεται η δύναμη και η ισχύς αντί για πιο αργές, πιο ρέουσες κινήσεις. Εκείνοι που προχωρούν στο επίπεδο της καφέ και της μαύρης ζώνης αναπτύσσουν ένα πολύ πιο ρευστό στυλ που ενσωματώνει τον παλμό, το πέταγμα και κάποιες τεχνικές όρθιας άρθρωσης που μοιάζουν με jiu-jitsu, που μπορούν να βρεθούν ακόμη και στα βασικά kata. Οι τεχνικές Kumite εξασκούνται στο kihon και στο kata και αναπτύσσονται από βασικό έως προχωρημένο επίπεδο με αντίπαλο.


Προπονητής:
Οδυσσέας Οδυσσέως 5η Μαύρη Ζώνη. Μέλος της W.K.F. (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΡΑΤΕ).
Μέλος της Κ.Ο.Κ. (ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΡΑΤΕ). Μέλος του Κ.Ο.Α. (ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ).

Δραστηριοτητες Αθλητων

Ο συνδιασμός της Εσσωτερικής και Εξωτερικής φυσικής κατάστασεις κάνουν ενα Καλό Καρατέκα!

Μεταβαση σε Βιντεο Γκαλερι

προσφατες & επερχομενες εκδηλωσεις

ΚΑΡΑΤΕ 1 SERIES Α, ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΥΠΡΟΣ
(16-18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024)

  Η ανάπτυξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε τα τελευταία χρόνια ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα οι Εθνικές Ομοσπονδίες να προσαρμόσουν και να διοργανώσουν Πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε διοργανώνει με ευχαρίστηση στην πόλη της Λάρνακας το «WKF Καράτε 1- Series A» από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2024.

  Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του «WKF Καράτε 1- Series A 2023» και του «EKF U16, U18, U21 2023», η διοίκηση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε αισθάνεται ευλογημένη περισσότερο από ποτέ για τη λειτουργία μιας νέας έκδοσης της «Series Α» στη Λάρνακα. Στόχος μας είναι το Πρωτάθλημα να είναι αξιόλογο για όλους τους ενδιαφερόμενους «αθλητές, προπονητές, διαιτητές, συνέδρους και θεατές».

  Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην ίδια αθλητική αίθουσα «Κίτιον Αθλητικό Κέντρο» που διοργανώθηκε το Πρωτάθλημα «Series A» και «EKF» το 2023.

  Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε και όλων εκείνων των συντελεστών, των συμμετεχόντων, του προσωπικού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε και ιδιαίτερα του Προέδρου κ. Antonio Espino θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει για τη διοργάνωση της αποκλειστικότητας της WKF Karate 1 Series A που έχει διεξαχθεί στην Λάρνακα το 2023.

  Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες & αποτελέσματα αγώνων στη γραμμή του μενού στην ενότητα “Έντυπα”.


 • Φεβρουάριος 2024
 • 16 Σχόλια

28th-mediterranean-karate-championship

28ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ, CADETS, JUNIORS & U21, ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ (22-24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021)

  Πάνω από 400 αθλητές από 13 χώρες συγκεντρώθηκαν στη Λεμεσό (Κύπρος) μεταξύ 22 και 24 Οκτωβρίου για να αγωνιστούν για τους τίτλους στις 42 κατηγορίες που διεκδικήθηκαν. Στη διοργάνωση συμμετείχαν αθλητές όλων των κατηγοριών από cadet μέχρι senior. Οι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΥΣΟ. Στο αγώνισμα των senior, οι Ολυμπιονίκες του καράτε τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας. Η Ιταλίδα Viviana Bottaro που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιόρτασε την Ολυμπιακή της επιτυχία στη Λεμεσό. Η Ιταλίδα βασίλισσα του Κάτα νίκησε στον τελικό του Γυναικείου Κάτα την Sanae Agalmam από το Μαρόκο. Η συμπαίκτρια της Silvia Semeraro διεύρυνε την επιτυχία της Ολυμπιάδας στη διοργάνωση καθώς κατέκτησε τον τίτλο στο Kumite Γυναικών -68kg. Η Ιταλίδα αθλήτρια που τερμάτισε στην τρίτη θέση στην κατηγορία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες κέρδισε στον τελικό την Ελληνίδα Κυριακή Κυδωνάκη (5-0). Η υποδοχή των Ολυμπιονικών που επικράτησαν στη Λεμεσό είχε και τον Ιταλό Mattia Busato ως ένα από τα αστέρια της ημέρας. Ο Ολυμπιονίκης κέρδισε τον Μαροκινό Bilal Benkacem στον τελικό του Ανδρικού Κάτα.

  Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες & αποτελέσματα αγώνων στη γραμμή του μενού στην ενότητα “Έντυπα”.


 • Οκτώβριος 2021
 • 19 Σχόλια

2021-karate-1-youth-league-limassol

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ 1 ΝΕΩΝ, ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ (4-6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021)

  Το πρωτάθλημα Καράτε 1-Νεανίδων στη Λεμεσό (Κύπρος) αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19. Η διοργάνωση έχει πλέον προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου 2021.

  Μια από τις πιο αναμενόμενες διοργανώσεις της σεζόν για τους νέους, η εναρκτήρια διοργάνωση της χρονιάς του Karate 1-Youth League 2021 είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2021. Ωστόσο, η επιδημιολογική κατάσταση παγκοσμίως λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της διοργάνωσης.

  Με γνώμονα την ευημερία και την ασφάλεια των αγωνιζομένων και σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές, το τουρνουά μεταφέρθηκε τώρα για τις 4 έως 6 Ιουνίου. Η διοργάνωση στη Λεμεσό θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για τη σεζόν της πρώτης κατηγορίας σειράς διεθνών αγώνων καράτε για νέους. Εκτός από τη Λεμεσό, η διοργάνωση θα έχει σταθμούς στο Porec (Κροατία), στην Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) και στη Βενετία (Ιταλία).

  Η Λεμεσός φιλοξένησε για πρώτη φορά τουρνουά Karate 1-Youth League το 2019. Στη διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 1500 νεαροί αθλητές από 59 χώρες. Η κυπριακή πόλη επρόκειτο να φιλοξενήσει μια νέα έκδοση της διοργάνωσης το 2020, αλλά η διοργάνωση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19.

  Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες & αποτελέσματα αγώνων στη γραμμή του μενού στην ενότητα “Έντυπα”.


 • Ιούνιος 2021
 • 18 Σχόλια

6th-small-states-of-europe-karate-championship-reykjavik-iceland 2019

6ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΜΙΚΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ, REYKJAVIK ICELAND
(13-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019)

  Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε συμμετείχε με επιτυχία στους 6ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που διεξήχθησαν στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας 13-15/9/2019.

  Η Κύπρος, με 28 αθλητές και αθλήτριες σε 48 αγώνες στα 3 αγωνίσματα καράτε, κατέλαβε τη 2η θέση με 12 χρυσά, 7 αργυρά και 11 χάλκινα μετάλλια μετά από το Λουξεμβούργο, το οποίο είχε 69 αγώνες και στα 4 αγωνίσματα και κατέκτησε την 1η θέση. Η επιτυχία της Κύπρου αντικατοπτρίζει την ποιότητα των αθλητών και αθλητριών αλλά κυρίως το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες έχουν αυξήσει κατά πολύ το επίπεδο ανταγωνιστικότητας τους.

  Στους αγώνες συμμετείχαν 7 μέλη των ΑΜΚΕ (Κύπρος, Ισλανδία, Μονακό, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Λουξεμβούργο, Άγιος Μαρίνος) με 345 συμμετοχές.


 • Σεπτέμβριος 2019
 • 23 Σχόλια

karate-youth-k1-2019

ΚΑΡΑΤΕ ΝΕΩΝ K1 (3-5 ΜΑΙΟΥ 2019)

 • Μάιος 2019
 • 18 Σχόλια

san-marino-small-states-champion-2018

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ
(28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018)

 • Σεπτέμβριος 2018
 • 16 Σχόλια

Επικοινωνηστε Μαζι Μας

Λεωφόρος Λεμεσού 47, Αγλαντσιά, 2112
Λευκωσία - Κύπρος